Enkele van onze briljante vrouwelijke ingenieurs van over de hele wereld vertellen hoe hun carrière bij Keller is gevorderd.

Assistant Project Manager on Keller site

 

“Ik word continu aangemoedigd om vooruitgang te boeken.”

Carly Miller

Assistant Project Manager – Keller Noord-Amerika, Chicago

Ik kwam in juni 2016 bij Keller als field engineer, nadat ik afgestudeerd was aan de Universiteit van Wisconsin-Madison met een graad in geologische engineering. De afgelopen vier jaar ben ik gepromoveerd tot projectingenieur en meer recentelijk tot assistent-projectmanager.

Om eerlijk te zijn, maakte ik me wel zorgen over het toetreden tot een overwegend mannelijke industrie. Maar toen ik solliciteerde voor de baan, zei een van de ingenieurs tegen me: “Ik ben de enige vrouwelijke ingenieur / projectmanager met wie je vandaag praat, dus als je vragen hebt over het vrouw zijn in deze branche, vraag maar raak. " Ik realiseerde me dat als zij het kon, ik het ook zou kunnen. Haar ontmoeting liet me zien dat ik bij Keller kon passen.

Sinds ik bij Keller werk, hebben de mensen hier me voortdurend aangemoedigd om vooruitgang te boeken. Ik ben iemand van de praktijk, dus ik waardeer dat het bedrijf me in staat heeft gesteld nieuwe dingen uit te proberen, zodat ik mijn successen en mislukkingen kan verwerken en een betere ingenieur en projectmanager kan worden. Ik heb ook hulp gehad van een paar erg ondersteunende mentoren, bij wie ik altijd terecht kon als ik vragen had.

Mijn advies aan andere vrouwelijke ingenieurs die voor Keller komen werken, is om je erin vast te bijten en niet bang te zijn voor het veldwerk. De eerste jaren van reizen en werken kunnen een uitdaging zijn, maar je leert zoveel waar je de rest van je carrière baat bij hebt. Zoek dus iemand om je mentor te zijn. Het is belangrijk om ervaren mensen te hebben om ideeën mee uit te wisselen of om even als uitlaatklep te gebruiken als je een zware dag hebt.

Female Keller project manager on site

“Ik ben alleen maar met gelijkheid behandeld”

Tünde Lorinczi

Junior Project Manager - Keller Grundläggning, Zweden

Ik studeerde Civiele Techniek & Infrastructuur in Cluj-Napoca, Roemenië en volgde daarna een master in Geotechniek, waarvan een deel in Graz, Oostenrijk. Daar hoorde ik voor het eerst dat Keller een van de grootste en meest gerespecteerde bedrijven in zijn vakgebied is.

Ik kwam in 2015 bij Keller Roemenië als ontwerpingenieur en kreeg toen de mooie kans om als bouwtechnicus te assisteren bij een jetgroutproject in Helsinki. Dat veranderde de zaak compleet - ik viel als een blok voor de uitvoering van projecten en sindsdien ben ik projectingenieur en werk ik op locaties in Hongarije, Oostenrijk, Finland, Noorwegen en nu Zweden, waar ik junior projectmanager ben.

Dit is nog steeds een beroep waarin vrouwen ondervertegenwoordigd zijn, maar ik kan zeggen dat ik alleen maar met vertrouwen en gelijkheid tegemoet getreden ben.

Mijn advies voor vrouwen die toetreden tot de branche is om hen eraan te herinneren dat wij net zo capabel zijn als elke man. Mijn ervaring is, dat als je een doel stelt en je bent vastbesloten, hardwerkend en volhardend, je alles kunt bereiken.

Keller female project engineer on site

“Ik heb veel steun ondervonden van andere vrouwen in het bedrijf”

Millie Pryphun

Assistant Project Manager - Keller Noord-Amerika, Florida

Ik ging direct na mijn studie naar de toenmalige HJ Stichting, in het programma Preparing Individuals to Lead with Excellence *(*Het Voorbereiden van Individuen om te Leiden met Excellentie ) (PILE) van het bedrijf, dat mentorschap en ervaring biedt op verschillende gebieden van het bedrijf. Ik kreeg de kans om te werken als field engineer en in de werkplaats, maar ook op de calculatie- en projectmanagementafdelingen. Nadat ik klaar was, werd ik projectingenieur en binnen een jaar werd ik gepromoveerd tot assistent-projectmanager.

Ik studeerde werktuigbouwkunde, dus ik heb niet de typische civiel technisch achtergrond. PILE stelde me in staat om te leren en te groeien in de functie. Ik voelde me ook tot het bedrijf aangetrokken omdat het kantoor in Florida het gevoel en de voordelen heeft van een klein bedrijf, maar met de steun en middelen van een wereldwijd opererend bedrijf.

Ik heb veel steun gehad van andere vrouwen in het bedrijf. Aangezien zij weten hoe het bedrijf en de branche worden gedomineerd door mannen, bieden deze collega's een onschatbare bron ervaring en mentorschap. Eén van de grootste uitdagingen die ik ben tegengekomen, is dat mensen buiten het bedrijf me niet serieus nemen of geloven dat ik het werk kan doen omdat ik jong en vrouw ben.

Mijn advies aan andere jonge vrouwelijke ingenieurs is, dat je bereid moet zijn om voor jezelf op te komen en je stem te laten horen. Vraag om hulp en training wanneer je die nodig hebt en zoek een mentor die je kan ondersteunen en stimuleren om jezelf te verbeteren.

Keller female product line manager on site

“Het management heeft mijn continue leerproces erg ondersteund”

Belen Rodriguez

Product Line Manager, Jet Grouting  - Keller Cimentaciones, Madrid Spanje

Mijn carrière bij Keller begon voordat ik zelfs maar mijn diploma Technische Engineering had afgerond, dankzij een studiebeurs waardoor ik hier tijdens de zomermaanden kon werken.

Na het afronden van mijn opleiding kreeg ik een vaste aanstelling, maar het bedrijf moedigde me aan om verder te studeren. Dus de volgende twee jaar werkte ik ‘s ochtends op de contract afdeling en ’s middags ging ik naar de universiteit om een hogere ingenieursdiploma te behalen. Sindsdien steunt het management van Keller mijn continue scholing enorm - het verlangen om te leren heb ik nog steeds en maakt mijn werk spannend en boeiend.

Ik ben doorgegroeid naar de functie van Site Manager toen ik pas 24 jaar oud was en pakte veel complexe en uitdagende projecten aan. De afgelopen drie jaar ben ik Product Line Manager geweest, gespecialiseerd in jetgrouting.

Aan het begin van mijn carrière maakte ik me zorgen over het lage aantal vrouwelijke ingenieurs in deze branche - het percentage is nog steeds erg laag, vooral bij Site Management, waar het moeilijk is om vrouwen voor te vinden in dit land.

Helaas zijn er nog steeds bekrompen mensen in de wereld die vinden dat vrouwen dit soort werk niet zouden moeten doen. Ik had zelfs een klant die me vertelde dat hij liever geen bouwkwesties met een vrouw wilde bespreken. Maar in plaats van me te ontmoedigen, hebben opmerkingen als deze me alleen maar sterker gemaakt. Keller heeft mij in deze situaties zeer gesteund.

Het is nog steeds een ongelooflijk moeilijk werkgebied voor vrouwen en het kan aanvoelen alsof je twee keer zo hard moet werken om je kennis en capaciteiten aan sommige mensen te bewijzen. Geotechniek is echter een opwindend vakgebied;elk project is anders en opent veel nieuwe uitdagingen.

Keller female graduate on site

“De beste aanmoediging die ik heb gehad is het kunnen samenwerken met andere vrouwelijke ingenieurs”

Danah Crichton

Graduate Engineer - Keller Australië

Ik begon bij Keller als stagiaire voor mijn studie Bouwkunde in mei 2019 en kreeg in januari 2020 als afgestudeerde een baan als ingenieur aangeboden. Ik was altijd al geïnteresseerd om in verschillende werksituaties en plekken te werken en met Keller heb ik daarmee genoeg ervaring opgedaan tot nu toe. Toen ik de kans kreeg om als stagiair aan de slag te gaan, nam ik die met beide handen aan en voelde ik dat de mensen en het bedrijf in mij wilden investeren.

Vanaf het begin heb ik gemerkt dat iedereen hier erg vriendelijk en behulpzaam is om me bij een heleboel verschillende zaken te betrekken.

Iedereen staat te popelen om me wegwijs te maken en dit heeft een wereld van verschil gemaakt voor iemand zoals ik die maar weinig te maken heeft gehad met deze branche.

Ik heb me nooit zorgen gemaakt over het feit dat de mensen om me heen op de werkvloer overwegend mannelijk of vrouwelijk zijn - hoewel het zeker bemoedigend is om andere vrouwen in de branche tegen te komen. In feite is de beste aanmoediging die ik heb gehad als vrouwelijke ingenieur om samen te werken met andere zeer bekwame en deskundige vrouwelijke ingenieurs. Ik heb zoveel van hen geleerd en hoop dat ik die rol in de toekomst voor andere jonge ingenieurs kan spelen.

Je krijgt veel steun van Keller, in die zin dat er hier zoveel diepgaande ervaring is. Ik heb ook veel persoonlijke ondersteuning gehad - niemand heeft me ooit een dom gevoel gegeven door vragen te stellen (ook niet de domme), wat geweldig is!

Keller female designer at her desk

"Ik heb altijd op het hele team kunnen rekenen voor hun steun"

Emanuela Tomków

Assistant  Designer - Keller Poland

Ik ben nog maar een paar maanden bij Keller als fulltime medewerker, maar daarvoor had ik twee zomerstages, waar ik werkte als site engineer waarbij ik mijn ontwerpvaardigheden ontwikkelde. Ik heb er echt van genoten en voor een jong iemand die zijn carrière wilde beginnen, was het een geweldige manier om ervaring op te doen. De stages hebben mij ervan overtuigd dat dit het bedrijf is dat mij kan helpen bij het behalen van mijn doelen. Ik ben nu assistent-ontwerper hier in Poznań, Polen.

Ik heb hier veel geweldige, intelligente mensen ontmoet. Dankzij zo'n geweldige sfeer heb ik me nog nooit als de ‘nieuwe’ gevoeld - ik heb altijd op het hele team kunnen rekenen voor hun steun.

Ik behandel elke taak altijd als een nieuwe uitdaging. Door de ervaring van mijn collega's kan ik mijn vaardigheden elke dag verbeteren. Ik heb volledige vrijheid in de manier waarop ik werk en taken voltooi, en ik krijg de kans om deel uit te maken van grote projecten waarmee ik mezelf in verschillende rollen kan testen.

Als u een rustige, luizenbaantje wilt, is dit niet de plek voor jou! Er is hier van alles aan de hand, dus je moet voorbereid zijn op veel uitdagingen. Dat gezegd hebbende, Keller geeft je alles wat je nodig hebt om zelfs de moeilijkste taken uit te voeren.