Als wereldwijd opererend bedrijf met meer dan 9.000 werknemers in 40 landen profiteren we van veel culturele diversiteit binnen ons personeelsbestand. Elk jaar vieren we enkele van de belangrijkste evenementen en vieringen die belangrijk zijn voor collega's over de hele wereld, van nieuw maanjaar tot Internationale Vrouwendag en Global Diversity Month. Hier is onze blik op Diwali.

Diwali - het festival van licht - is een kleurrijk, vreugdevol evenement dat in oktober door miljoenen mensen zal worden gevierd. We spraken met collega's van Keller om erachter te komen wat het evenement voor hen betekent.

Als kind dat opgroeit in Mauritius, herinnert Leena Veerasamy zich de opwinding van Diwali. "Het zou een week of twee eerder beginnen, omdat we het hele huis zouden schoonmaken om alles vlekkeloos te krijgen. We vastten een week, aten alleen groenten en gaven kleren en andere bezittingen weg aan familie en vrienden in nood.

“Op de dag zelf zouden we vroeg opstaan, nieuwe kleren aantrekken, onze gebeden opzeggen [bekend als puja] en zakjes snoep meenemen naar al onze vrienden, familie en buren. Het was altijd een heel gelukkige dag, vol vreugde. "

Leena, Marketing Manager bij Keller Frankrijk, is slechts een van de miljoenen hindoes die Diwali – het festival van licht - over de hele wereld vieren. Hoewel het evenement meestal wordt geassocieerd met India en het hindoeïsme, is het in veel landen een belangrijke feestdag en wordt het ook waargenomen door andere religies, waaronder jains, sikhs en Newar-boeddhisten.

Beginnend met een knal

Diwali valt meestal tussen half oktober en half november en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade en het licht op de duisternis.

De feesten variëren in heel India, waarbij het zuiden de dag met een knal begint - letterlijk - door rotjes af te steken, terwijl het noorden 's ochtends familie en vrienden ontmoet voordat ze tot diep in de nacht genieten van vuurwerk.

Vuurwerk speelt een grote rol in Diwali, net als lichten met gezinnen die hun huizen versieren met kaarsen en oliegestookte kleilampen die bekend staan als diyas, om te symboliseren dat het kwaad wordt weggeduwd.

Ons kantoor in India in Chennai doet hier ook aan mee door middel van decoraties, mandjes, wedstrijden voor de best geschilderde lampen of kaarten en collega's die traditionele kleding dragen.

Ashok Balguri groeide op in India, maar heeft de afgelopen 15 jaar in Singapore gewoond, waar hij nu Keller Operations Manager is. “In Singapore is Diwali een van de belangrijkste feestdagen. Er is een gebied genaamd Klein India dat overal verlicht is met prachtige lichtdecoraties. Het is allemaal heel feestelijk en vreugdevol. "

Thuis zullen Ashok, zijn vrouw en twee kinderen bidden tot Lakshmi, de godin van rijkdom en welvaart, hun huis versieren met lichten en prachtige Rangoli - een kleurrijk patroon dat op de vloer buiten het huis wordt weergegeven.

De diversiteit van Singapore wordt weerspiegeld in het kantoor, waar ongeveer 20 verschillende nationaliteiten zijn. Diwali wordt, net als andere religieuze en culturele festivals, gekenmerkt door collega's die lunch of diner kopen voor feestvierders - een ontroerende erkenning van Kellers wereldwijde diversiteit.

De volgende generatie

Terug in Frankrijk is Leena misschien niet meer omringd door zoveel familie als ze ooit op Mauritius was, maar ze kijkt er nog steeds erg naar uit om Diwali te vieren. In feite geniet ze nu van de kans om de tradities van haar culturele erfgoed door te geven aan de volgende generatie.

"Mijn dochter is twee, dus ze zal wat meer besef hebben van wat er dit jaar aan de hand is. Ze zal met ons mee bidden, ze zal nieuwe kleren hebben en we zullen lampen aansteken. Ze leert en draagt op haar eigen manier bij. "